Atletiekkamp – dag 5

Vrijdagavond was het zover, dé apotheose van ons weekje atletiekkamp. De kinderen liepen allemaal mee de Snoepjesrun op de Hoogstraatkermis in Bazel.

De temperaturen waren (ruim) 10°C minder dan gisteren (donderdag), dus dat viel heus wel mee (+-30°C)! Over de omstandigheden hadden we dus niet echt te klagen…
We hadden afgesproken omstreeks 18u15 aan de inschrijvingen, zodat iedereen z’n rode t-shirt kon aandoen en ook de wedstrijdnummer reeds opspelden. Toen iedereen daarmee klaar was, startten we de opwarming in groep. We liepen door de Hoogstraat vertrekken aan de startlijn, lopen tot aan het keerpunt, en terug naar de aankomst. Op die manier hadden we al het volledige parkoers verkend.
Daarna was het tijd voor stretching en ook beperkte looptechnische oefeningen. We hadden nog eventjes tijd, dus vlak voor de start konden we eerst nog eventjes uitrusten en wat drinken.

Exact om 19u00 werd dan het startschot gegeven voor de Snoepjesloop! De eerste helft van de loop werd de groep nog wat samengehouden. Maar eenmaal voorbij het keerpunt zagen we de atleten versnellen en spurten richting de finish. Heel wat knappe resultaten trouwens, met Marie als 2e (1e meisje), Morgane als 3e (2e meisje) stonden er 2 deelnemers mooi in de top-3. En ook de andere deelnemers deden het één voor één schitterend!

Nadat de wedstrijd was afgelopen konden de kinderen hun wedstrijdnummer inruilen voor een zakje met snoepjes en een appel. Daarna restte er ons niets anders dan de kinderen te feliciteren (en high-five geven) en konden alle kinderen héél tevreden naar huis met hun rode t-shirt aan!
Het was weer helemaal top…

De volledige uitslag van de Hoogstraatkermis Avondrun Snoepjesrun kan je terugvinden via deze link (klik hier).

Ook vandaag werden weer een hele reeks foto’s gemaakt, zowel tijdens de opwarming als tijdens de wedstrijd. Deze foto’s kan je terugvinden via deze link (klik hier).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top