KAVVV Criteriumcross – Wommelgem (2018)

Op een prachtige zomerdag konden we ons winterseizoen aanvangen. De cross in Wommelgem is traditioneel de opener van het nieuwe seizoen, en het is ondertussen ook al traditie dat het goede weer op post is. Ook op post waren héél wat (nieuwe) ZWATTERS, die mooie resultaten lieten optekenen…

Beginnen bij de benjamin meisjes die heel massaal aanwezig waren en hun pisteronde zeer goed aflegden. Verrassend was de snelle start van Lore, maar zij hield zeer goed stand en kon finishen op de 4e plaats. Een top-resultaat van (nog maar) eerstejaars Lore! Na een (veel te) trage start kon Julia nog heel wat plaatsen goedmaken om net in de top-10 (10e) te finishen en alzo een degelijk resultaat neer te zetten. Senna kende eenzelfde verhaal, met een trage start en een spurtje op het einde, zij finishte op plaats 17. Youngstar Lize nam voor de eerste keer deel aan een cross en liep op een gelijkmatig tempo uit, op een zeer behoorlijke 30e plaats!
Ook bij de benjamins héél wat opkomst. Terwijl ZWATTER Sander de wedstrijd won noteerden wij ook heel knappe resultaten. Jans (ook nog altijd één jaar jonger dan de oudste atleten) finishte alweer op een schitterende plaats, vandaag spurte hij naar de 6e plaats. In dat spurtje versloeg hij collega-ZWATTER Laurens, die alzo 7e werd. Knappe prestatie ook van Arthur. Hij bekroonde een heel goede wedstrijd met een 11e plaats als eindresultaat. Alexander finishte na een zeer goede wedstrijd als 28e!

De pupillen meisjes mochten ook een bergje lopen, en kregen zo 700m af te werken. Knappe prestaties hier voor de (voornamelijk) eerstejaars atleten… Norah startte ditmaal zeer attent voorin en spurtte op het einde nog naar een schitterende 3e plaats, als eerstejaars kan dat tellen! Eppe moest Norah op het einde laten lopen, zij werd mooi 6e. Silke liep haar eerste “lange crosswedstrijd” uit op de 20e plaats. Ianthe finishte na een zeer goede wedstrijd als 25e.

Bij de miniemen meisjes slechts één deelneemster, zij moest wel twee keer het ronde in het bos (met bergje) afwerken. Farah liep een zeer goede wedstrijd en finishte halfweg het pak op de 11e plaats.

De miniemen jongens tenslotte kregen nog een extra pisteronde te lopen. Thor liep een heel goede wedstrijd, volgde steevast de koploper en pakte op het einde uit met een geweldige sprint. Hij won alzo de wedstrijd! Jorick liep vooraan de wedstrijd mee en kon zo terug aanknopen met een prachtige prestatie! De 7e plaats is héél goed voor  hem!

We hadden ook een fotograaf mee, en die nam heel wat foto’s je kan ze terugvinden op deze link: https://zwatfoto.smugmug.com/2018-KAVVV-Wommelgem/
Bedankt Pieter!

Als je de volledige uitslag wilt bekijken, kan je op volgende link klikken: http://kavvv-atletiek.eu/uitslagen/2018-2019/WAV_Wommelgem_-_1e_K.AVVV&Fedes_Criteriumcross_20_oktober_2018.pdf

Knap gedaan!

Op naar devolgende wedstrijd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top